Wielerteam Decock Woningbouw Vandekerckhove - Home

Antoon Decock Aluminium schrijnwerk Van Eyck Sport Renault Devos-Capoen Soenens Bakkerij Grondstoffen Bekijk al onze sponsors »

Winst voor Caethoven, Durant en Roose.

23 Jun 2018
Ook Steven Caethoven blijft een vaste waarde wanneer het op winnen aankomt. Hij won deze week zijn zesde in Bassevelde en gaf hiermee 16 anderen van de ruime kopgroep het  nakijken. Martin Durant op zijn beurt pakte andermaal de bloementuil. Als ik goed gerekend heb is het voor hem zijn 22e van het seizoen. Zowat iedere week is het met Martin wel ergens prijs. De andere renners van het peloton kennen Martin vooral van 'zijn achterkant'. We kunnen er maar tevreden mee zijn.
Derde winst deze week kwam van Nico Roose. Hij pakte de bloemen te Colfontaine. Drama echter in deze wedstrijd. Een vrouw, met weinig kennis van de verkeersborden, vond het nodig om te keren en zich 'richting renners' te begeven. Toen de drie koplopers gepasseerd waren (met onze Nico er bij) begon zij te keren in de straat. Net toen het voertuig 90 graden op de weg stond kwam het peloton aangestormd. Net na een bocht en in een afdalinlg waar de renners al gauw snelheden haalden van 70 a 80 km/h. Resultaat: een zware valpartij in de kop van het peloton, 19 renners met nood aan doktersverzorging en drie man zwaar gekwetst naar het ziekenhuis. De overwinning van Nico smaakte dan ook minder zoet dan gewoonlijk. Koersen, het blijft een gevaarlijke sport.
In de rand was er deze week ook nog het BK tijdrijten voor elite zonder contract. Davy Commeyne en Jens Vandenbogaerde beslisten om mee te doen. Onder het motto 'we zien wel waar we uitkomen' deden ze het toch niet zo slecht. Op een kleine twee minuten van de winnaar bolde Davy als tiende en Jens als elfde over de streep en dit net na de specialisten. Ze zijn goed bezig.