Wielerteam Decock Woningbouw Vandekerckhove - Home

Antoon Decock Aluminium schrijnwerk Van Eyck Sport Renault Devos-Capoen Soenens Bakkerij Grondstoffen Printburo Bekijk al onze sponsors »

BK Habay-La-Neuve

18 Aug 2019
Het Belgisch Kampioenschap in Habay in de provincie Luxemburg van dit weekend is letterlijk in het water gevalen.
Heel de koers regen en kou en een loodzwaar parkoer met gevolg , veel renners onderkoeld door de natte en kou en materiaalpech en zo verloren we al in de eerste helft van de wedstrijd Nills Pauwels, Enzo Sabbe en Kristof De Backer . Davy Commeyne heeft niet gestart daar hij s’morgens op weg naar de start het overlijden van zijn pa vernam en is direct naar huis gegaan om bij zijn familie te zijn en dit met alle begrip. Over de wedstrijd zelf, in het begin regende het aanvallen , een sterke Joeri Calleeuw was in begin fase attent een aantal keer in de tegenaanval gegaan , het mocht niet baten, Jens Vandenbogaerde ook een aantal keer in de tegen aanval maar mocht ook niet baten , Joeri Calleeuw , Ciske Aneca en Jens Vandenbogaerde nog samen nog eens de kop genomen ( zie foto)maar de vogels waren gaan vliegen . Uiteindelijk werd een ontgoochelde Joeri nog 74ste, Ciske Aneca 75ste en een wel heel verrassende Kjell Power 79ste en zo volledig de wedstrijd uitreed , Jens een ronde van het einde onderkoeld de wedstrijd verlaten zoals nog veel andere renners.
Voor onze beloften zelfde scenario , nog meer regen tijdens deze wedstrijd met ook als gevolg , kletsnatte en onderkoelde renners, eerste renner van onze ploeg die daardoor vroegtijdig moest stoppen was Gilles Huyghe. De beloften moesten 175km afleggen, 35km meer of de EZC en ook al vroeg een ontsnapping waarbij de Lotto ploeg en latere winnaars al vlug de koers in handen namen. Doof de zware omloop en slecht weer was het één slagveld , alles verbrokkeld , toch reden Jari Carpentier en eerste jaars Gilles Vercruysse knap uit wat niet onaardig is gezien de omstandigheden , op 165 deelnemers werd Jari nog 106de en Gilles 108ste. Merci allen en bedankt aan iedereen, renners, medewerkers , familie en supporters om erbij te zijn en het slechte weer te trotseren , hebben we de trui niet we hebben ons geamuseerd !!!!

foto van Wielerteam Decock - Van Eyck - Devos Capoen.
foto van Wielerteam Decock - Van Eyck - Devos Capoen.
foto van Wielerteam Decock - Van Eyck - Devos Capoen.