Wielerteam Decock Woningbouw Vandekerckhove - Home

Antoon Decock Aluminium schrijnwerk Van Eyck Sport Renault Devos-Capoen Soenens Bakkerij Grondstoffen Printburo Bekijk al onze sponsors »

Omloop Van De Grensstreek in Wervik

29 Aug 2019
Joeri Calleeuw knap 4de in De Omloop Van De Grensstreek.
Een hoog tempo met een gesloten peloton tot aan de heuvelzone , dan begon het zware werk met 2x de monteberg en de Kemmelberg en dan de rode berg ertussen, na de eerste doortocht op Kemmel zat Jens Vandenbogaerde goed vooraan , Jari Carpentier en Gilles Vercruysse hadden al mooi werk verricht om Joeri Calleeuw vooraan te brengen aan de voet van de Monteberg om vooraan aan kemmel te beginnen, Florent Breye, zat mooi in peloton. Toch liet de heuvelzone na de 2de maal zijn sporen na, na kemmel was er een kopgroep van 14 man en 20sec later volgen 7 renners waaronder van ons team Joeri Calleeuw, daarachter was alles in verschillende groepjes daar zat in het derde groepje Jens Vandenbogaerde die al een paar keer de achtervolging had ingezet maar het mocht niet baten. Gilles Vercruysse en Florent Breye zaten in het 4de groepje en Jari Carpentier kort daarachter. Vooraan kwam de groep met Joeri aansluiten bij de koplopers en zo waren ze met 21 man maar niet voor lang. Demarrages herleiden de kopgroep  tot 14 koplopers en die werden nooit meer bedreigd. Florent en Gilles en Jens deden nog hun best om terug te komen of om nog een mooie uitslag te behalen, Jari na de 2de beklimming van de Kemmel achteruit geslagen maar had al mooi werk verricht , einde koers bij binnenkomen Wervik . Vooraan was de verstandhouding heel goed tot in de laatste ronde de verwachte demarrages begonnen, de één na de andere, ook Joeri deed daar goed aan mee, toch konden 3 renners wegrijden in de laatste 5 km en namen rap 15 sec? Maar er kwam nog een tegenaanval van 2 renners en dit met Joeri en Maxime Vantomme en het zag er naar uit dat ze bij de 3 koplopers gingen komen maar door een slechte verstandhouding van andere medevluchter stranden ze op 5 sec, Joeri werd toch knap 4de wat niet niks is , proficiat Joeri !!!

Nog 2 renners van onze ploeg zaten in de groep achtervolgers dat waren Florent Breye die 34ste werd en belofte Gilles Vercruysse die 37ste werd, sterk terug !!! Een teleurgestelde Jens heeft de wedstrijd eerder verlaten. Toch kunnen we niet klagen, bijna podium of er zat misschien nog meer in , en we zijn 8ste in het ploegenklassement !!! Verslag kun je zien WTV link